PRISLISTA

KLIPPNING


680 kr

KLIPPNING & TREATMENT

Kevin Murphy Treatment som en ansiktsbehandling för ditt hår. Som återfuktar,gerstyrka för ett mjukt & välvårdad hår.

890 kr

FÄRGBEHANDLING

går ej att ha ett fastpris beronde på hårets utgångsläge,tjocklek,tid,önskemål men brukar hamna på detta från pris 1800-2600kr

OBS: använder i ALLA Kemiska behandlingar Olaplex

från 1800-2600kr

HELBLEKT eller AVFÄRGNING

tillägg på färgbehandling

från 800 kr

Olaplex fristående behandling

görs ibland med Crystal gel(om det finns behov) som rengör på djupet förvandlar håret bort mot orenheter & metaller återställer håret till en "vit målarduk" för att sedan stärkas av intensiv behandling av Olaplex.

750-1400kr

Vi finns på Sociala Medier FB stylebyseiler ELLER Instagram stylebyseiler där kan du alltid ser hur vi jobbar där lägger vi ut kundbilder och inspiration.

ALLA hårbilder på våran Hemsida är gjorda av Mig/MALIN Klipp/Färg/Foto

Olaplex är det bästa som har hänt under mina 20 år som frisör därav ett själv klart val i mina Kemiska behandlingar. Vilket gör mindre slitage vid kemiska behandlingar och kan även användas som en Intensivvårdskur på salong. Även alla med kemiskt preparerat långthår skall använda Olaplex No3 i hemmabruk det stärker håret emellan sina behandlingar.

OLAPLEX en molekyl som ändrade allt.

Valt att jobba med ORIGINAL & MINERAL i Produkter men även i FÄRG.

Tre ingredienser som har valts bort i OandM`s färger

AMMONIAK, en kemikalie som öppnar upp hårets fjällskikt så att färgen kan trängas in i håret & absorberas helt.

Det luktar kraftigt och otrevligt.

Många människor blir allergiska om det utsätts för ammoniak, vilket kan orsaka klåda i hårbotten & ögonirritation vid hårfärgning.

OandM`s har ERSATT med MEA -ett alkaliskt ämnesom öppnar fjällskikt så att färgen kan tränga in i håretoch absorberas helt. Ämnet är luktfritt och skonsamt mot händer och hår.

PPD- parafenylendiamin är ett kemiskt ämne som tradionellt används i permanent hårfärg. Människor som är mycket allergiska mot PPD har inte kunnat färgat sitt hår med traditionell hårfärg.

Många är allergiska mot PPD vilket oftas visar sig genom deramatit eller rodnad,svullen hårbotten och i ansiktet.

Allvarliga allergier kan leda till att ögonlockensvullnar upp så att det inte kan öppnas eller nässelutslag & allergi chocker.

OandM`s färg har ersatt med PTDS-p-toluendiaminsulfat. Nyligen geonomförda studier visar att över 50% av det personer som inte kan använda hårfärgmed innehåller PPD på grund av allergi istället kan använda alternativet PTDS. Det används i låga doser i Oand M`s färgs sammansättning.

RESORCINOL- används som färgämne & finns oftas i produkter mot Acne. Ämnet misstänks vara giftigtför fiskar om det komer ut i miljön.

Det anses vara kraftigt sensitiserande.

Misstänks vara giftigt för den mänskliga immunsystemet.

Misstänks vara giftigt för natur ovh djurliv.

OandM`s färger har ersatt med 2-metylresorcinol eller 4-klorresorcinol-beroende på vald nyans. Enligt huddatabasens "skin Database" bedömningar lder dessa kemikalier till lägre grad av sensitisering. De tycks inte heller påverka miljön i samma utsträckning som resorcinol.Jag gör ett mycket noga urval vilka produkter jag väljer att jobba med då i dag vi vet så mycket bättre vad det egentligen är i Flaskan. Det är innehållet som är det viktiga inte hur flaskan ser ut. Läs vidare här så lär ni och förstår vad viktigt det är att välja "bättre val säger "Use your Head"

I dag jobbar jag med Kevin Murphy Hårvårdsprodukter och Original Mineral hår&Färg produkter.

Kevin produkterna är ALLA Sulfatfria,parabenfria och Crueltyfria och räknas till "grön salong"


Original Mineral Hårprodukter

Här kommer några av de vardags kemikaler som valts bort i OandM`s hårvårdsprodukter och Styling produketer.

FTALATER- klibbar fast vid håret för att ge doft & skapar dessutom mer stadga i hårprodukterna som ex gele. Om en gravid kvinna utsätts för ftalatater kan fostrets utveckling skadas under kritiska perioder.

SULFATER - används för att rengöra håret i från dess naturliga oljor vilket gör håret känns torrt & ser matt ut. Förändrar hudens proteiner & påverkar personer med kontakteksem mycket negativt.

PARABENER- har svamphämmande och antibakteriella egenskaper dom fungerar som ett konserveringsmedel för att bevara färskheten & därmed öka produktens hållbarhet. En av de kemikalier som i störst utsträckning kan orsaka hudirritation och kontakt eksem.

M.I.T -metylisotiazolin är bakteriehämmande. Eftersom hårbotten är väldigt utsatt vid användning av hårvårdsprodukter orsakar MIT stor skada på hudcellerna vilket leder till klåda,mjäll och ömhet.

TRIKLOSAN- ytterligare en kemikalie som används för att döda bakterier i håret. Vid tillverkningen av  triklosan kan även doxin uppkomma,kraftfullt hormonstörande ämne som kan ha allvarliga hälsoföljder på lång sikt.

NATRIUMKLORID- berövar håret på fukt,elasticitet & keratin. Bör undvikas vid rakpermanent med keratin.